• Aan de slag met bijvoeding: 8 praktische tips!

Aan de slag met bijvoeding: 8 praktische tips!

Je baby voor het eerst vaste voeding geven is best spannend maar ook heel leuk. Je kleintje zal waarschijnlijk een vies gezicht trekken en proberen de voeding uit zijn mondje te werken. Een heel leuk fotomoment!

Hierbij 8 praktische tips bij het geven van de allereerste lepeltjes pap.

  1. Je baby (4-6 maanden) zit nu nog het best in zijn relax met de leuning wat rechter omhoog. Als je kleintje straks wat groter is (vanaf 6 maanden), kan hij in de kinderstoel eventueel met een kussentje achter zijn rug.
  2. Traditiegetrouw beginnen de meeste mama's met fruitpap. Begin je liever met groentepap? Dat kan natuurlijk ook! Het is belangrijk dat de fruit- of groentepap in het begin fijn gepureerd en voldoende vloeibaar is.
  3. Het beste moment om nieuwe voeding te proberen is 's ochtends. Zo kun je goed beoordelen of je kindje er goed op reageert. Geef daarom ook eerst één enkele groente of fruit soort per keer.
  4. Wennen aan de hapjes fruit- of groentepap mag heel geleidelijk met slechts een paar lepeltjes per dag. Gaat het goed dan geef je meer. Omdat je baby de relatief zoete smaak van melk gewend is kun je het best beginnen met zachte smaken.
  5. Je baby is gewend aan warme melk, dus warm de fruitpap in het begin gerust even op in de microgolfoven.
  6. Een kunststof lepeltje is het aangenaamst voor je baby. Het mondje van je baby is erg gevoelig.
  7. Een bavetje is ook aangeraden, want het wordt zeker knoeien!
  8. En niet vergeten, het fototoestel in de aanslag.

 

Top