• Moedig je pasgeboren baby aan

Moedig je pasgeboren baby aan

Met je pasgeboren baby in je armen voel je hoe klein en kwetsbaar hij is. Dit betekent echter niet dat je baby´s zintuigen en geest niet klaar zijn om te beginnen deze wereld te ontdekken. 

Kijken en luisteren, de kunst van communiceren
Jij en je baby zullen vanaf dag één communiceren. Je kind zal je aandachtig bekijken en naar je luisteren als je samen bent, zoals tijdens het voeden. Je zal merken dat als je zacht spreekt je baby´s ogen opfleuren en hij meer aandachtig zal zijn. Zelfs al is je baby´s zicht gelimiteerd, zal hij je stem direct herkennen.  

Hoe prikkel ik de zintuigen en nieuwsgierigheid van mijn baby? 

  • Zorg ervoor dat je baby veel kan zien. Verplaats zijn wieg dan ook regelmatig van de ene naar de andere interessante plaats. 
  • Pasgeborenen kunnen de kleuren zwart, wit en rood onderscheiden. Deze kleuren boeien hen dus het meest. Je baby zal ervan houden als een mobiel, kaartjes of kleine baby boekjes met deze kleuren toont. Toon deze aan je baby en kijk hoe hij deze volgt met zijn oogjes. 

Wat kan ik nog doen om mijn baby te troosten en te kalmeren? 

  • Zowel slaapliedjes zingen als met je baby praten zijn een goede manier om je baby te troosten en zijn verbale vaardigheden te ontwikkelen.
  • Je baby zal ervan houden als je zachtjes danst met hem in je armen. Wist je dat dit ook een goede manier is om zijn evenwicht te stimuleren?

Top