• Baby gaat aan de slag met vaste voeding

Baby gaat aan de slag met vaste voeding

Als je je baby voor het eerst vaste voeding geeft zal hij misschien een vies gezicht trekken en proberen de voeding uit zijn mondje te werken. Een heel leuk fotomoment! Dit betekent niet dat hij de voeding niet lust. Geef je baby even de tijd om aan de andere smaak en structuur te wennen. Soms moet een baby wel 10-15 keer iets geproefd hebben, voordat hij het accepteert. Oefening baart kunst!

Vaste voeding in 8 stappen

  1. Je kindje zit nu nog het best in zijn relax met de leuning wat rechter omhoog. Als hij straks wat groter is, kan hij in de kinderstoel eventueel met een kussentje achter zijn rug.
  2. Traditiegetrouw beginnen de meeste mama's met fruitpap. Begin je liever met groentepap? Dat kan natuurlijk ook! Het is belangrijk dat de fruit- of groentepap in het begin voldoende vloeibaar is.
  3. Het beste moment om nieuwe voeding te proberen, is 's ochtends. Zo kun je goed beoordelen of je kindje er goed op reageert. Geef daarom ook eerst één enkele groente of fruit soort per keer.
  4. Wennen aan de hapjes fruit- of groentepap mag heel geleidelijk met slechts een paar lepeltjes per dag. Gaat het goed dan geef je meer.
  5. Je baby is gewend aan warme melk, dus warm de fruitpap in het begin gerust even op in de microgolfoven.
  6. Een kunststof lepeltje is het aangenaamst voor je baby. Het mondje van je baby is erg gevoelig.
  7. Een bavetje is ook aangeraden, want het wordt zeker knoeien!
  8. En niet vergeten, het fototoestel in de aanslag.

Aan de slag met vaste voeding

 

Top