• Hap, hap de eerste babypap!

Hap, hap de eerste babypap!

Van 0 tot 1 jaar maakt je kindje een enorme ontwikkeling door. Leren proeven en eten maakt hier ook deel van uit. De eerste 4 maanden zijn de darmen van je kindje nog niet klaar voor vast voedsel. Je kindje heeft dan genoeg aan melkvoeding. Langzaam zul je merken dat je baby klaar is voor de eerste hapjes. Een leuke en spannende fase waarbij je je kind kunt helpen om nieuwe smaken te ontdekken. Groente- en fruitpapjes zijn een goede eerste stap.

Begin met zachte smaken
Omdat je baby gewend is om alleen melk te drinken, zal hij vooral moeten wennen aan de verandering in de smaak en de structuur van de voeding. Begin daarom met zachte smaken. Denk daarbij aan banaan, peer, mango, sperziebonen, pompoen, wortel of bloemkool. Naast de smaak, moet je kindje wennen aan het happen van een lepel. Pureer de papjes, eventueel wat dunner gemaakt met water, borstvoeding of opvolgmelk. Als de voeding te dun is, maak je deze gemakkelijk wat dikker met een beetje rijstebloem.

Fruitpap of groentepap?
Het maakt niet uit of je start met groente of fruit. Het is vooral belangrijk om af te wisselen en je kind hiermee aan verschillende smaken te laten wennen. Want dat is de basis voor de ontwikkeling van een gezond en gevarieerd eetpatroon.

Zelfgemaakt of kant-en-klaar?
Heb je de tijd, dan is het erg leuk om zelf fruit- en groentepapjes te maken. Het is ook helemaal niet moeilijk! Maar met kant-en-klare babyvoeding is natuurlijk ook niets mis. Handig voor onderweg of als je weinig tijd hebt. De fijne structuur van kant-en-klare voeding voor baby’s onder de 6 maanden is ideaal, en makkelijk weg te slikken. Met de veiligheid en kwaliteit zit het wel goed, dit wordt bovendien erg streng gecontroleerd. Ook verbiedt de wet de toevoeging van conserveringsmiddelen en kleurstoffen aan babyvoeding.

Varieer met smaken
Bij Hero Baby geloven we dat kleintjes al met de eerste oefenhapjes een gezond eetpatroon aan kunnen leren. Daarom staan smaak en variatie bij ons centraal. Bij voorkeur gebruiken we natuurlijke ingrediënten in onze babyvoeding, minimaal bewerkt en zonder onnodige toevoegingen. Met praktische oplossingen die passen bij de levensfase van je baby en de dynamiek van je dagelijkse leven proberen we het beste van de natuur binnen handbereik te brengen. Om jou en je kindje te ondersteunen bij het stap voor stap leren genieten van gevarieerd eten. Ontdek hier ons brede gamma!

 

Top