• Meer weten over baby's en gluten?

Meer weten over baby's en gluten?

Gluten is tegenwoordig een populair onderwerp als het op voeding aankomt. Een groeiend aantal mensen denkt er allergisch voor te zijn en start daarom met een glutenvrij dieet. Deze tendens stimuleert ook discussies over of en wanneer je van start kan gaan met het introduceren van gluten voor baby´s.

Moet ik mijn baby gluten geven als onderdeel van vaste voeding? 
Ja! Onderzoek toont aan dat het introduceren van gluten in de voeding van je baby tussen 4 en 12 maanden de tolerantie ten opzichte van gluten verhoogt en de kans op coeliakie verlaagt. 

Enkele feiten over gluten

  • Gluten is een eiwit dat voorkomt in een aantal graansoorten (tarwe, rogge, haver en gerst) alsook in hun afgeleide producten. 
  • Met het toedienen van voor baby´s aangepaste granen introduceer je gluten aan je baby. Bovendien zijn deze vol met vezels, vitamine B en mineralen. 
  • Je kan ook kleine hoeveelheden gluten introduceren door koekjes(meel) bij fruit toe te voegen of door aardappelen of rijst in de groentepap af en toe te vervangen door goed gekookte spaghetti of macaroni.

Hoe bereid ik pap met gluten? 

  • Je kan een papje maken met koekjesmeel in borstvoeding of opvolgmelk. 
  • Je kan voor baby´s aangepaste granen toevoegen aan fruit, groenten of babymelk wanneer je ook maar wilt vanaf 6 maanden.

 

 

Top