• Oefenhapjes voor baby vanaf 4-6 maanden

Oefenhapjes voor baby vanaf 4-6 maanden

Bij Hero Baby geloven we dat het belangrijk is zo vroeg mogelijk een gezond eetpatroon aan te leren, eigenlijk al vanaf de eerste oefenhapjes. Wanneer je kindje vroeg veel smaken leert waarderen, dan is de kans groot dat hij ook later gevarieerd zal eten. En dat is goed voor zijn gezondheid! 

Voor het eerst vaste voeding
Heeft je baby interesse in wat je eet of maakt hij steeds smakgeluidjes? Of vraagt hij steeds sneller om zijn volgende melkvoeding en wordt hij weer wakker terwijl hij al doorsliep? Dan is hij waarschijnlijk klaar voor vaste voeding!

Lepeltjes pap met een gladde structuur
Laat je kindje altijd eerst rustig wennen aan vaste voeding met papjes met een gladde structuur. Fijn gepureerde groenten of fruit zijn een prima start. Begin met 2 à 3 keer per dag 3 tot 4 lepeltjes. Melkvoeding levert in deze fase nog de belangrijkste voedingstoffen. De hapjes komen ernaast. Je hebt ruim de tijd om het op te bouwen. Je baby is pas tussen 6 en 8 maanden toe aan zijn eerste echte maaltijd.

Oefening baart kunst!
Varieer met verschillende, liefst pure smaken. Als je je baby voor het eerst vaste voeding geeft zal hij misschien een vies gezicht trekken en proberen de voeding uit zijn mondje te werken. Een heel leuk fotomoment! Dit betekent niet dat hij de voeding niet lust. Geef je baby even de tijd om aan verschillende smaken te wennen. Soms moet een baby wel 10-15 keer iets geproefd hebben, voordat hij het accepteert. Is je kleintje eenmaal gewend aan de losse smaken, dan kun je samen op avontuur en smaken gaan combineren. 

Top