• Weer aan het werk en borstvoeding geven

Weer aan het werk en borstvoeding geven

Dat verlof gaat altijd een stuk sneller voorbij dan je van tevoren had gedacht. De hele dag ben je druk bezig met je baby en het huishouden. Je vraagt jezelf wellicht vertwijfeld af hoe dat straks moet als je weer gaat werken...en die dag komt snel dichterbij.

En daar sta je dan met je kindje bij de opvang
Het liefst ga je zo weer naar huis... Heel veel mama’s voelen zich zo op hun eerste werkdag. Deze tips helpen je bij een goede voorbereiding:
· Geef je borstvoeding en blijf je dat doen? Oefen dan met kolven en bouw een voorraadje op. En geef je baby de tijd om te leren drinken uit een fles. 
· Laat je kindje alvast eens wennen bij de opvang. Je laat je kleintje de volgende keer een stuk makkelijker achter als je weet dat alles goed gaat. Het zijn ten slotte professionals waarbij je hem achterlaat.
· Neem zelf al eens contact op met je collega’s om te horen wat er allemaal speelt. Wellicht is er een mogelijkheid je baby eens te showen op het werk!
· Pak je spullen en die van je baby zo veel mogelijk de avond van tevoren in. Vergeet niet zijn vertrouwde knuffel of speen mee te nemen.
· Maak ook even een lijstje met de dagindeling van je kindje. Dat geeft houvast voor je kindje en degene die op hem past.

Wist je dat?
Borstvoeding geven in combinatie met werk wordt ondersteund. Zo mag je je werk onderbreken voor het voeden van je baby of om moedermelk te kolven. De werkgever is verplicht hiervoor een geschikte ruimte te bieden. De duur van de onderbrekingen hangt af van het aantal uur dat je werkt. Kolven kan tot zeven maanden na de geboorte.

Onder speciale omstandigheden is het mogelijk borstvoedingsverlof te krijgen tot het einde van de vijfde maand.

Vraag uw werkgever naar de mogelijkheden en regelingen. Het is mogelijk dat er aanvullende afspraken in de CAO zijn gemaakt.

 

Voedingskundig team

Advies nodig?
vraag het onze expert:

Voedingskundig team

0800 - 0227 434

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top