• 10 ideeën voor een geslaagde 1e verjaardag van je baby

10 ideeën voor een geslaagde 1e verjaardag van je baby

Blaast je baby binnenkort een eerste kaarsje uit? Dan is het moment gekomen om een 1e verjaardag te organiseren die in het teken staat van de leeftijd en de smaken van je kind. Ontdek 10 tips om van dit aparte verjaardagsfeest een zinderend succes te maken!

Komt de eerste verjaardag van je baby er met rasse schreden aan? Zoals alle ouders wens je van deze dag een onvergetelijke gebeurtenis te maken, vol met tedere en magische herinneringen. Eén jaar lang al wordt je dagelijks leven door je ukje opgeluisterd en laat hij of zij je alle kleuren van de regenboog zien! De eerste verjaardag van je kleine pagadder vieren, dat is meteen hem of haar in de wereld van de grote mensen binnenloodsen. Voortaan wordt zijn of haar leeftijd immers niet langer in maanden, maar in jaren gemeten! Een reuzenstap dus, die je wel degelijk wenst te vieren met een verjaardag die die naam waardig is. De ware moederkloek die je bent, neemt die uitdaging bijzonder ernstig. Onze Hero Baby experten ook! Ontdek meteen 10 ideeën voor een geslaagde 1e verjaardag van je baby.

Het goede tijdstip uitkiezen

Voor een geslaagd verjaardagsfeest dient de baby in vorm te zijn en in een goede bui te verkeren. Om te vermijden dat je kind chagrijnig zou worden, doe je er best aan om het uur van de feestelijkheden af te stemmen op een moment dat je baby goed uitgeslapen en gelukkig is. De voorkeur gaat uit naar een tijdstip na het middagdutje van je baby. Daarbij worden late namiddagen, wanneer al eens flink gezeurd en gemopperd wordt, best vermeden! De duur van het feest dient overigens beperkt te worden opdat je baby niet vermoeid zou raken en prikkelbaar zou worden.

Een feestelijke sfeer oproepen voor de allerkleinsten

Kleurige ballonnen, mooie slingers, … Er gaat niets boven om je baby grote ogen te laten opzetten en van zijn of haar eerste verjaardagsfeest een droomdag te maken. Waarom voor de gelegenheid je verjaardagsversieringen niet rond één enkel thema opvatten? Als attente mama ken je de lievelingsweeld van je baby door en door: jungle- of boerderijdieren, het circus, feeën, zeemeerminnen, superhelden of -heldinnen, …

Een grappige verjaardagstaart uitkiezen

Wat de smaak betreft, hoef je de papillen van de jarige niet op complexe prikkels te trakteren. Nu de eerste verjaardag eraan komt, mag je baby dan al wat vertrouwd raken met voedseldiversificatie, toch is zijn of haar smaakpalet nog verre van uitgebreid. Een eenvoudig basisrecept zoals een yoghurttaart of een cake kan meer dan voldoende blijken. Wat wél interessant kan zijn om de aandacht van je baby te trekken, is spelen met de vorm en de versiering. Aarzel niet om speciale bakvormen te gebruiken die grappig zijn of de gedaante aannemen van de lievelingspersonages van je baby. Een andere mogelijkheid is om de verjaardagstaart van je kind te versieren met een eetbare foto die er bovenop prijkt.

Voor een originele verjaardagskaars gaan

Daar je baby wellicht nog niet echt kan blazen, kan je voor een grappige verjaardagskaars gaan die de aandacht trekt: een kaars die muziek maakt, eentje die maar niet dooft, …

De voorkeur geven aan een intiem verjaardagsfeest

Een één jaar oude baby is nog altijd erg gehecht aan mama en aan de omringende wereld. Het is dus zaak om zijn of haar gewoontes niet overhoop te halen door een verjaardagsfeest te organiseren waar allerlei nobele onbekenden rondhangen. Voor je baby is het allermooiste geschenk je onverdeelde aandacht! Om aan de nood aan intimiteit van je schat te voldoen, nodig je best enkel naaste familie en vrienden uit. Een 1e verjaardag van je baby in klein comité, dat is de sleutel tot succes!

Speciale babyspelletjes organiseren

Is je kind zoals alle baby’s verzot op muziek en kinderliedjes ? Verwen hem of haar en alle andere aanwezige kinderen met verjaardagsspelletjes die op hun leeftijd afgestemd zijn. Om je daarbij te helpen bieden sommige winkels met feestartikelen kant-en-klare kits aan om een feest in functie van de leeftijd van de aanwezige kinderen op te luisteren.

Je baby aan het schateren krijgen met vermommingen

En als opa en oma nu eens een puntmuts zouden opzetten? Of mama en papa een knalrode clownsneus zouden dragen? Met zulke kleine, eenvoudige vermommingen krijg je je baby op zijn of haar eerste verjaardag zeker aan het schaterlachen!

De 1 jaar van je baby op foto vereeuwigen

Je hebt het de voorbije maanden kunnen vaststellen: de tijd gaat snel en je baby verandert zienderogen! De eerste verjaardag van je ukje is een uitgelezen gelegenheid om verjaardagskiekjes te maken die voor eeuwig zullen vastleggen hoe verrukkelijk schattig het wezentje op die leeftijd was.

Kiezen voor een verjaardagsgeschenk in lijn met de leeftijd van je baby

Het heeft geen zin om je engeltje met geschenken te overladen die hij of zij al snel links zal laten liggen. Denk eerder aan een verjaardagsgeschenk dat op de evolutie van je kind inspeelt: een educatief spel, een vormendoos, een muziekboek, …

Zelf de verjaardagsversiering in elkaar knutselen

Waarom de eerste verjaardag van je ukje niet in de verf zetten door een element van de verjaardagsversiering voor je rekening te nemen? De Do It Yourself verjaardagsdecoratie is de beste manier om je liefde te betuigen en je baby een geboortedag te schenken die hem of haar 100 % weerspiegelt!

Sommige kniesoren zullen je vertellen dat je eenjarige kind nog te klein is om te beseffen dat er te zijner of harer ere een verjaardagsfeest georganiseerd wordt. Je hebt het al kunnen vaststellen: bij Hero Baby gaan onze experten geen enkele uitdaging uit de weg als het erop aankomt je baby in verrukking te brengen en al de fases in zijn of haar ontwikkeling feestelijk te vieren. Door in te zetten op een eenvoudig verjaardagsfeest dat op de leeftijd van het kind afgestemd is, kan je van de eerste verjaardag van je baby een succes maken, én een duurzame herinnering. Voor de supermama die je bent, is het meteen ook de kans om, zoals het hoort, het afgelopen jaar te vieren, met name het feit dat je al die slapeloze nachten, buiklopen en tandpijnen overleefd hebt; kortom, dat je nog steeds overeind staat in een leven dat volledig overhoop gehaald werd! En ook al zal de ster van die verjaar-dag er zich later niets van herinneren, toch zullen de genodigden er dan al te graag over doorbomen.

Ontdek op de Hero Baby blog andere prachtige ideeën om de wereld van je baby op te luisteren en je ukje dag na dag in de watten te leggen.

10 ideeën voor een geslaagde 1e verjaardag van je baby

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top