• Hero Baby Bio potjes: getest en goed bevonden!

Hero Baby Bio potjes: getest en goed bevonden!

In november maakten we 700 Belgische mama’s blij. We lieten hen samen met hun kapoentjes onze nieuwe bio fruitpapjes en maaltijden proeven, en die vielen in de smaak! 


hero baby potjes

Onze potjes werden door baby’s over heel België geproefd. Maar liefst 98% van de moeders die daarna de enquête invulden gaven aan dat ze de fruitpapjes en de maaltijdjes aan vrienden zouden aanbevelen. 

Zelf een prakje maken of toch een potje?

Sommige moeders, die in principe voorkeur geven aan zelfgemaakte papjes, zijn na deze test overtuigd: “Ik maak normaal al het eten voor mijn kleintje zelf, maar je weet maar nooit dat je op een bepaald moment even wat minder tijd hebt en dan zijn potjes altijd handig. Dus besloot ik om jullie bio-potjes eens te proberen omdat het toch kwaliteit lijkt. Wat blijkt? De potjes zijn van smaak vergelijkbaar met de verse papjes die ik zelf maak. En we staken er nog wat van op ook: wortel in een fruitpapje doen, dat is gewoonweg geniaal. Ik ben fan!” Een andere moeder zegt: “Heel goed, ik ben in principe niet echt fan van voorgemaakte potjes maar het is soms wel eens handig. Nu dat ik deze van jullie heb kunnen testen ben ik van mening dat ze van hele goede kwaliteit zijn, die qua smaak vergelijkbaar is met de verse papjes die ik zelf maak. Positief dus!”

Wat bevalt moeders het meest in Hero Baby Bio potjes? 
Voor 58% van de moeders is het grote pluspunt van onze bio potjes dat er geen additieven in zitten. “Zeer goed. Mooie verpakking, goede structuur van de voeding, smakelijke combinaties en geen additieven.” De smaak is natuurlijk niet onbelangrijk. De spontane feedback van moeders hierover was overweldigend. Van “het smaakt net als een zelfgemaakte fruitpap” over “een verrukkelijke geur” tot “mijn meisje was er zot van”: ouders waren het erover eens dat de smaak hun sterkste verwachtingen overtrof. Heel wat mama’s gaven aan dat ze zelf wat meer dan gewoonlijk proefden en dat het gewoonweg lekker was, ook voor de ouders. “Vaak is het voor mezelf niet te eten en regelrecht onsmakelijk, maar nu was het eerste wat ik dacht ‘wow, dit wil ik gewoon zelf opeten’. Aanrader!” En dan kwam nog dit voordeel naar voren uit de test. Doordat de potjes gladde zijkanten hebben, zonder vervelend boordje aan de bovenkant, zijn ze perfect uit te lepelen waardoor er geen restjes overblijven. Volgens mama’s maakt dit “de vorm van de potjes zeer handig”.

 Hero baby lege potjes

Viel er dan niks negatiefs op te merken?

Eén element kwam soms wel terug: de kindjes vonden dat er niet genoeg in de potjes zat. “Nena was er dol op, ze at het direct volledig op zonder treuzelen! Ze wou zelfs meer: de fruitpapjes zijn dus eigenlijk een beetje te klein.”

En de winnaar is...

De mama’s konden vier smaken testen: peer-appel, peer-banaan-wortel, tuingroenten-rundvlees en groenten-kip-rijst. Op een schaal van 1 tot 5 lag de gemiddelde score voor elk van de vier smaken hoog, namelijk tussen 4,32 en 4,45! Meningen over welke smaak nu het lekkerst was verschilden. De Vlaamse mama’s verkozen vooral peer-appel en groenten-kip-rijst. De smaak die uiteindelijk nipt de meeste voorkeuren wegdroeg, zowel in Vlaanderen als in de rest van België, was toch de klassieker: peer-appel.

Het maakt ons immens gelukkig als we van meerdere ouders te horen krijgen dat hun baby vanaf het eerste lepeltje een grote glimlach tevoorschijn tovert, dat Laurane elke keer meer wil en dat Oona van de eerste tot de laatste hap geniet van onze bio-fruitpapjes. Dus, aan alle mama’s, papa’s en vooral hun kleine schatjes: 700 keer bedankt!

Meer weten over Hero Baby Bio potjes en ons biologische gamma, klik hier.

Hero Baby Bio potjes: getest en goed bevonden!
Top