• Mama en baby: 10 zaken die mee op vakantie moeten

Mama en baby: 10 zaken die mee op vakantie moeten

Wens je als jonge mama met je kind op vakantie te gaan ? Ontdek de 10 zaken die je vooral niet over het hoofd mag zien in onze aan een vakantie met je baby gewijde check-list.

Ben je klaar om je eerste vakantie met je lieve schat door te brengen? Om beter te kunnen genieten van zulke bevoorrechte momenten met je bengeltje, en van welverdiende dagen van ontspanning, is een minimum aan organisatie vereist. Heb je, als extreem vooruitziende mama, de indruk dat de voorbereidselen van je reis meer weg hebben van de aanloop naar een ware volksverhuis? Ben je eerder van het verstrooide slag en ben je bang om de allernoodzakelijkste dingen voor een rimpelloze reis met je baby te vergeten ? Of ben je een super coole mama en heb je de neiging om niets vooraf te regelen en nadien dan maar de gevolgen te dragen? Wat ook je profiel is, wij helpen je om een zorgeloze vakantie te beleven dankzij onze baby check-list. Gedaan met overbodige hoofdbrekens, met het wakkerschieten in het midden van de nacht omdat je wel iets vergeten moét zijn en met de ellenlange lijsten met zaken die dienen meegenomen te worden! Hero Baby zorgt voor alles en voorkomt dat je op de dag van je vertrek nog van hot naar her moet rennen. Ontdek onze lijst om totaal zen met je baby op vakantie te gaan.

Baby strand

De knuffel

De knuffel, die onontbeerlijk is om je kind in nacht en ontij te kalmeren, het inslapen te vergemakkelijken en voor geruststelling te zorgen, is ongetwijfeld hét voorwerp dat je baby bovenaan je check-list zou plaatsen mocht hij of zij een vinger in de pap hebben! Je kind zal zich immers tijdelijk aan een nieuwe wereld moeten aanpassen en het is niet altijd vanzelfsprekend om rustig te zijn als je herkenningspunten wegvallen. Waarom dan ook niet, om op alles voorbereid te zijn, een reserveknuffel voorzien? Je kan nooit voorzichtig genoeg zijn!

De reisdocumenten

Denk je, eenmaal je met vakantie bent, dat alle paperassen van de baan zijn? Het spijt ons dat we je moeten teleurstellen, maar je kan niet onderuit aan bepaalde persoonlijke papieren voor je kind. Inderdaad, hoe klein je ukje ook is, zijn of haar identiteitskaart, paspoort voor het buitenland en gezinsboekje behoren tot de must-haves die je tijdens je verplaatsing moet bijhebben. Welke ook de administratieve controles zijn, zo zal je de identiteit van je kind kunnen aantonen. Een absolute must voor een reis zonder zorgen!

Het gezondheidsboekje

Medisch gesproken doe je er goed aan het gezondheidsboekje van je baby mee te nemen. Dat bevat immers alle nodige informatie omtrent het gezondheidsparcours van je kind. In handen van een dokter bij een raadpleging kan het dus een kostbaar instrument blijken. Dat gezegd zijnde, zijn we er zeker van dat je dierbare schat zal vermijden om tijdens je droomvakantie ziek te vallen!

De verbandtrommel

Ongelukjes zijn zo snel gebeurd! Om te vermijden dat je kilometers moet malen op zoek naar een apotheek, of in het buitenland vertwijfeld bijsluiters moet ontcijferen, zorg je er best voor dat je het hoogstnodige reeds bij de hand hebt om een wondje of lichte onpasselijkheid te verzorgen: watten, antisepticum, verbanden, neussnuiter, thermometer, muggenspray, paracetamol en de geneesmiddelen die je reeds toedient, met inbegrip van de voorschriften.

De toilettas

De dagelijkse omgang met je baby heeft je vertrouwd gemaakt met alle accessoires die elke dag weer voor de zorg voor je kind onmisbaar zijn: luiers, babydoekjes, schone kleren, fysiologische zoutoplossing, zeep, reinigingsmelk, … Denk er dus ook aan om tevens verzorgingsproducten mee te nemen zodat je de tere huid van je baby kan beschermen – een zonnecrème met de hoogst mogelijke zonnefactor en een verstuiver – en om zwemluiers te voorzien. Tenslotte kan je voor wat plastic zakken zorgen om de vuile kleertjes van je baby in op te bergen, of zelfs… een misselijkmakende luier, als er in de buurt geen vuilnisbak is! Je kan maar best vooruitziend zijn!

Het speelgoed

Speelgoed is ideaal om je baby waar dan ook te verstrooien én biedt ook papa en mama de kans om wat uit te blazen. Laten we niet vergeten dat dat het doel is van de vakantie! Zorg dus voor een tas waar al het speelgoed en de boekjes van je kind in thuishoren. Aarzel niet om er allerhande speeltjes in te stoppen: reisspeeltjes, strandspeelgoed, badspeeltjes, speelgoed voor in bed, …

Het vouwbed

Vermijd onaangename verrassingen eens je in je hotel neerstrijkt! Als er geen kinderbedden meer beschikbaar zijn waar je logeert, zorgt een paraplubed ervoor dat je je kind ’s nachts knus te slapen kan leggen, zodat ook jij tijdens je vakantie goed kan slapen. Voor zuigelingen kies je best voor de kinderwagen, een geruststellender slaapplaats omwille van het geschikte formaat. Zo loop je tijdens de toeristische uitjes niet als een slaapwandelaar rond of dommel je in de loop van de dag niet in, met je neus in een druipend ijsje!

De draagzak

Wil je al je verplaatsingen met je kind drastisch vergemakkelijken, dan zorgt de draagzak voor flink wat dagelijkse vrijheid. Plots kan je wél al die prachtige monumenten gaan bezichtigen en ook lange stadswandelingen of trektochten in de natuur behoren plots tot de mogelijkheden! Een draagzak is praktischer en minder lastig dan een buggy en biedt je de kans om je baby overal naartoe te nemen, zelfs naar de drukstbezochte plaatsen. Kies voor deze manier om je baby te dragen en je maakt twéé mensen gelukkig: je kind, dat verrukt is om dagelijks zo heerlijk dicht tegen je aan te kruipen, en jij, die zorgeloos van je vakantie kan genieten. Opgepast: voorzie niettemin de nodige accessoires om je baby nu en dan neer te leggen: een veilige ligstoel, een speeltapijt, … aan jou de keuze!

De maaltijdkit

Vrees je dat je baby voeden op reis een echte heksentoer dreigt te worden? Wees gerust, er bestaan talrijke speciale accessoires voor maaltijden on the go die je het leven flink makkelijker maken, wat ook de leeftijd van je kind moge zijn:

  • Voor een baby die de borst krijgt: naargelang je borstvoedingsgewoonten kan je een borstkolf voorzien, alsook een paar zuigflessen en bewaarzakjes of -bekers voor de melk. Dankzij die slimme oplossing kan je met je teergeliefde misschien een romantisch moment doorbrengen terwijl je baby door een lieve oppas vertroeteld wordt!
  • Voor een baby aan de fles: de idee is om 4 tot 6 zuigflessen en evenveel spenen te voorzien om het een ganse dag op verplaatsing uit te kunnen zingen. Neem voor de bereiding van de flesjes op reis volgende onmisbare benodigdheden mee: een doos melkpoeder, mineraalwater, iets om de melk te doseren, een flessenborstel en een flesverwarmer. Let wel: ook wat poedermelk betreft, heeft elke baby zo zijn gewoontes. De melkmerken variëren in functie van het land. Je doet er dus goed aan, zelfs als dat wat onpraktisch is, om voor de ganse duur van je vakantie voldoende dozen mee te nemen.
  • In geval van voedingsdiversificatie: een reisstoelverhoger, slabbetjes en potjes die je makkelijk kan vervoeren, helpen je om de goede eetgewoonten van je kind te vrijwaren. We kunnen ons zo al je baby voor de geest halen, prinsheerlijk tronend in zijn aan de tafel bevestigde stoel!

Denk eraan, wat ook de leeftijd van je ukje is, om een speen mee te hebben die je rechtstreeks op eender welke fles water kan vastschroeven. Met zo’n praktisch hebbeding hoef je geen zuigfles meer te voorzien voor als je erop uittrekt. Slim gezien!

Het zonnekloppersarsenaal

Kan je niet wachten om de zon op je huid te voelen? Droom je ervan om prachtig gebruind van je vakantie terug te keren? Dat begrijpen we ten volle! Hou er echter wel rekening mee dat je baby de effecten van de zon niet zo op prijs stelt. Om hitteslagen en zonnesteken te voorkomen, denk je er best aan om je zware zonnewerende geschut boven te halen: een mutsje of petje, een babyzonnebril, zonnekleppen, een strandparasol of -tentje. Ook een zandwerende strandmat kan heel nuttig blijken. Je kind zal zich immers misschien niet meteen in z’n sas voelen in het zand. Hoe zou je zelf zijn: het is heet, het prikt en raspt en het dringt overal door…

Voor je op je bestemming raakt, dien je ook rekening te houden met het traject met je baby. Wie slecht georganiseerd is, kan de reis al snel in een nachtmerrie zien veranderen.
Denk eraan, als je met de wagen reist, om vaak korte pauzes in te lassen voor je baby. Voorzie een ‘baby special’ afspeellijst, vergeet niet wat speelgoed bij de hand te hebben voor als je kind wakker wordt en vermijdt vooral met de wagen op pad te gaan als het bloedheet is.
Als je met je baby het vliegtuig neemt, raadpleeg je best je luchtvaartmaatschappij om te weten wat je mag meenemen en tot waar. Zo mogen sommige buggies bijvoorbeeld mee het vliegtuig in. Juiste informatie maakt je leven eenvoudiger.

Ziezo, de koffer van je kindje is gepakt. Je bent nu helemaal klaar om met een licht gemoed met je baby op vakantie te vertrekken! Zo zal je maximaal van de momenten van ontspanning kunnen genieten en er zo vaak op kunnen uittrekken als je wilt. Wat ook je bestemming is, je bent klaar om alle situaties het hoofd te bieden. Als je andere uitermate praktische trucjes en tips wil ontdekken, aarzel dan niet om regelmatig de Hero Baby blog te raadplegen. Onze experten begeleiden je in je dagelijkse leven met je baby om het alsmaar inniger en boeiender te maken!

 

 

Mama en baby: 10 zaken die mee op vakantie moeten
Top