Intro

Lengte baby: 0.1 mm Gewicht baby: < 1 gr

1) Jouw baby Terwijl je deze week zelf nog niet weet of je zwanger bent of niet is de eicel wel al bevrucht en deelt deze zich binnen een dag al in tweeën. Deze ontwikkeling gaat de dagen daarna verder waardoor er een balletje (blastocyste) ontstaat dat uit meer dan 100 stamcellen bestaat. Deze bevindt zich op dit moment nog in de eileider. Na 7 dagen zakt de bevruchte eicel de eileider af en komt in de baarmoeder. Hier zal je kindje zich de komende 9 maanden verder ontwikkelen tot hij wordt geboren.

2) Jouw lichaam Het kan zijn dat het uitblijven van je menstruatie over twee weken het enige sein van je zwangerschap zal zijn. Maar er zijn ook vrouwen die al wel de eerste symptomen van hun zwangerschap ervaren. Ze hebben bijvoorbeeld last van misselijkheid en overgeven (vooral 's ochtends), gespannen borsten die misschien al wat groter worden, moeheid en veel aandrang om te plassen. Een beter reukvermogen, trek in bepaalde voeding of wisselende stemmingen komen ook voor.

 

3) Gezondheidsadvies

Zodra je zwanger wilt worden is het belangrijk om een foliumzuur-supplement te gebruiken. Foliumzuur verkleint de kans op geboorteafwijkingen. Met je voeding alleen krijg je te weinig foliumzuur binnen. Het advies is om 400 microgram per dag vanaf het moment dat je zwanger wil worden te slikken. Dit moet je de eerste 10 weken van je zwangerschap blijven doen. Slik ook extra vitamine D tijdens je gehele zwangerschap. Dit is belangrijk voor een goede groei van je baby. Gebruik hiervan 10 microgram per dag. Er bestaan ook speciale vitamine supplementen voor tijdens de zwangerschap. Hier zitten alle benodigde vitaminen en mineralen voor tijdens de zwangerschap al in.

Top