• Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Hero Baby Bio potjes

01 Waar kan ik Hero Baby Bio potjes kopen?

Je vindt ze in de supermarkten, onder andere bij Colruyt, Carrefour, Cora, Intermarché, Makro en Match.

02 Hoe lang zijn Hero Baby Bio potjes houdbaar na opening?

Na het geven van de voeding restjes weggooien. Indien je met een schone lepel de gewenste hoeveelheid voeding in een bakje/bordje doet, dan kan een herafgesloten potje 24 uur in de koelkast bewaard worden.

03 Kan ik de fruitpapjes warm geven of de maaltijden koud?

Ja dat kan, maar controleer dat de temperatuur van de voeding niet te heet en niet te koud is.

04 Tot welke leeftijd kan ik de Hero Baby Bio potjes aan mijn kindje geven?

Elk kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo. In de periode van 8 tot 12 maanden, gaan kindjes meestal over op maaltijden met een grovere textuur, met kleine stukjes.
De fruitpotjes kun je blijven geven zo lang als je wilt, als tussendoortje of dessert. Af en toe kun je geplette koek voor baby’s hieraan toevoegen, wanneer je kleintje extra energie nodig heeft.

05 Hoe weet ik dat mijn kindje er klaar voor is voor de eerste oefenhapjes?

Je kindje gaat signalen geven zoals bijvoorbeeld handje sabbelen, hapbewegingen en smakgeluiden maken, meer willen drinken.

06 Wanneer is mijn kindje toe aan Hero Baby Bio potjes?

Vanaf 4 maanden kan je beginnen met de Hero Baby Bio fruitpotjes.
Vanaf deze leeftijd mag je namelijk starten met de eerste oefenhapjes bijvoeding. Zo went je baby rustig aan nieuwe smaken en texturen en aan het eten van een lepeltjes. Let op! Start niet eerder dan met 4 maanden. De darmen van je kindje zijn er nog niet klaar voor.
Vanaf 6 maanden kan je de Hero Baby Bio maaltijdpotjes geven.

Op deze leeftijd krijgt je kindje nog veel energie en voedingstoffen uit de borst/flesvoeding die hij krijgt maar zijn energie-en ijzerbehoefte neemt toe. Vanaf dan wordt er aanbevolen niet alleen fruit- of groentepapjes maar ook vlees of vis aan je kindje te geven.

07 Bevatten Hero Baby Bio potjes kleur-, geur- en smaakstoffen?

Kleur, geur en smaak van de Hero Baby Bio potjes komen van de natuurlijke ingrediënten waarmee ze bereid worden. Er worden geen kleur-, geur- of smaakstoffen toegevoegd. Bovendien is het conform de wetgeving verboden kleurstoffen aan babyvoeding toe te voeren.

08 Bevatten Hero Baby Bio potjes conserveermiddelen?

Hero Baby Bio potjes worden kort hoog verhit en vacuüm afgesloten. Dit voorkomt bederf. Het toevoegen van conserveermiddelen is dus niet nodig. Bovendien is het conform de wetgeving verboden conserveermiddelen aan babyvoeding toe te voeren.

09 Bevatten Hero Baby Bio potjes toegevoegd zout?

Nee, Hero Baby Bio potjes bevatten geen toegevoegd zout, alleen van nature aanwezig zout/natrium.

10 Bevatten Hero Baby Bio potjes toegevoegde suikers?

Nee, Hero Baby Bio potjes bevatten geen toegevoegde suikers, alleen de van nature aanwezige suikers.

11 Wat voor soort producten zijn de Hero Baby Bio potjes?

Momenteel vind je in het gamma Hero Baby Bio potjes:

  • Biologische fruitpapjes. Uitsluitend bereid met zorgvuldig geselecteerd biologisch fruit. Zonder toevoegingen. Fijngepureerd, voor de eerste oefenhapjes van baby’s vanaf 4 maanden. Daarna kunnen deze fruitpotjes gegeven worden als tussendoortje of dessertje.
  • Biologische maaltijden. Lekkere recepten, bereid met zorgvuldig geselecteerde biologische ingrediënten: groenten, aardappel, rijst, vlees en olijfolie. Zonder toevoegingen. Fijngepureerd, voor baby’s vanaf 6 maanden.

12 Heeft Hero Baby nog meer biologische producten?

In het Hero Baby Bio gamma vind je momenteel ook:

  • Fruitpapjes in knijpzakjes, handig voor onderweg, leuk voor peuters om zelf te eten zonder te morsen.
  • Diverse tussendoortjes met verschillende smaken en texturen: koekjes, rijstwafeltjes, popcorn, knabbels. De portie verpakkingen zijn ook handig voor onderweg.

13 Wat is het verschil tussen “biologische” en “niet biologische” babyvoeding?

Alle Hero Baby producten worden gemaakt op basis van zorgvuldig geselecteerde ingrediënten en voldoen aan de strenge eisen van de Europese babyvoeding wetgeving. Daarnaast voldoen onze Hero Baby Bio producten ook aan de wettelijke eisen voor biologisch voedsel. Deze eisen zijn erop gericht voeding zo natuurlijk en duurzaam mogelijk te produceren, met zorg voor milieu, dier en mens.

14 Waarom zijn er nu biologische potjes in het Hero Baby assortiment?

Steeds meer ouders willen voor hun kleintjes, net als voor zichzelf, biologisch voedsel. Daarom bieden wij, naast onze gebruikelijke producten, een steeds breder gamma Hero Baby Bio.

Top