• Wat zijn verantwoorde tussendoortjes voor je kleintje?

Wat zijn verantwoorde tussendoortjes voor je kleintje?

Als je zo snel groeit en ook nog eens de hele dag aan het ontdekken en bewegen bent, dan verbruik je veel energie. Je kindje moet dus voldoende eten maar heeft nog maar een kleine maag. Daarom zijn tussendoortjes een onmisbare aanvulling op de drie hoofdmaaltijden. Groente en fruit zijn altijd goed, maar je kunt ook andere verantwoorde tussendoortjes geven. Zo went je kleintje aan een gevarieerd voedingspatroon en ontdekt hij nieuwe smaken en texturen.

Tussendoortjes: wanneer en hoeveel?
Zoals bij zoveel dingen is 'regelmaat' het magische woord. Het biedt houvast, niet alleen voor jou, maar ook voor je kleintje. Geef de tussendoortjes dus zoveel mogelijk op vaste tijden, bijvoorbeeld 1 tussendoortje tussen het ontbijt en het middageten en 1 tussendoortje tussen het middag- en avondeten. Zo went je kleintje aan een regelmatig eetpatroon en heeft hij de hele dag genoeg in zijn buikje om te groeien en te spelen.

Wat zijn verantwoorde tussendoortjes?
Verantwoorde tussendoortjes bevatten een aangepaste hoeveelheid energie en veel goede voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen. Puur natuur is nog altijd het beste voor je kindje, geef hem daarom vooral fruit en groenten als tussendoortje. Voor de variatie kan je ook af en toe andere tussendoortjes geven, zoals rijstwafels, crackers of koekjes. Bij voorkeur uit het babyvoeding-schap omdat ze dan voldoen aan de Europese wetgeving voor babyvoeding. Die stelt strikte eisen aan de veiligheid, samenstelling en voedingswaarde van voedingsproducten voor baby's en kleine kinderen tot 3 jaar. Producten zonder leeftijdsindicatie op de verpakking bevatten meestal meer ongezond vet, suiker, zout en andere toevoegingen.

Variëren met smaken en texturen
Als tussendoortje kun je je peuter het beste fruit of groente geven. Maar door hem zo af en toe te trakteren op iets anders, kun je hem laten wennen aan nieuwe smaken en texturen. Hero Baby biedt een breed assortiment biologische tussendoortjes zoals Rijstwafeltjes, Knabbels, Popcorn, Boudoir (Lange Vingers) en Boerderij Koekjes. Kortom: volop variatie voor tussendoor! Ontdek onze biologische tussendoortjes voor baby's en peuters.

Top