• 14 weken zwanger

14 weken zwanger

Lengte baby: 10 cm. Gewicht baby: 45 gr.

1) Jouw baby 

Het tweede trimester breekt aan! Tot zover was het hoofdje van je baby in verhouding veel groter dan de rest van zijn lichaam, maar vanaf deze week zal zijn lichaam sneller gaan groeien. In je buik begint de baby bewegingen te maken en zijn armen en benen buigen al. Deze bewegingen zul je later gaan voelen. Je hebt het hartje van je baby misschien al zien en horen kloppen tijdens een echo. 

2) Jouw lichaam 

De kans op een miskraam wordt steeds kleiner en je zult je beter voelen omdat de misselijkheid begint af te nemen. Maar iedere vrouw is anders, misschien ervaar je hier wat langer last van. Je hebt een beetje meer energie. Je lichaam verandert en je hebt meer last van afscheiding: zweet, speeksel en vaginale afscheiding. Je reukvermogen wordt beter, zelfs zo goed dat je misselijk kunt worden van bepaalde sterke geuren.  

3) Gezondheidsadvies 

Maak je je soms druk of je wel alle gezonde vitamines en mineralen binnenkrijgt via je voeding? Overleg dan met je verloskundige of het nodig is om zwangerschapsvitamines te slikken. Als het goed is slik je al extra vitamine D en foliumzuur. 
Eiwitten zijn van groot belang voor de groei van je kindje. Vooral tijdens het tweede en derde trimester heb je ongeveer 60-80 gram eiwit per dag nodig. Een paar bronnen van eiwit zijn: kalkoen, kip, vis, eieren, erwten, noten, granen, tofu, zuivelproducten en pinda's. 

14 weken zwanger

 

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top