• 16 weken zwanger

16 weken zwanger

Lengte baby: 14 cm. Gewicht baby: 110 gr. 

1) Jouw baby 

Het hoofdhaar van je ki ndje groeit en ook op zijn lichaam zitten nu fijne haartjes (het zogenaamde lanugo) die hem beschermen tegen de blootstelling aan vruchtwater. Je baby’s huid is nog erg dun. Je zou de kleine bloedvaten eronder kunnen zien zitten, als je in de buik kon kijken. Sommige baby's beginnen met duimzuigen. Je baby beweegt zich door de ruimte van het vruchtwater dat hem omringt. Zo traint hij zijn spieren. In de komende weken kun je die bewegingen waarschijnlijk voor het eerst voelen. Hij oefent in je buik als het ware voor alle bewegingen die hij later gaat maken. 

2) Jouw lichaam 

Elke week zul je veranderingen merken in je lichaam en je humeur. Je kunt ook wat vergeetachtiger zijn of verstrooider. 

Je lichaam blijft deze maand meer bloed aanmaken. Het is belangrijk dat er genoeg ijzer in je voeding zit om het productieritme van rode bloedcellen bij te benen en bloedarmoede te voorkomen. De aanmaak van bloed kan een zwelling van de slijmvliezen veroorzaken en ertoe leiden dat je een verstopte neus krijgt of een bloedneus. 

3) Gezondheidsadvies 

Dit is een goede periode om aan rustige tot matige lichaamsbeweging te doen zoals wandelen, yoga of zwemmen. 

17 weken zwanger - Hero Baby

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top