• 22 weken zwanger

22 weken zwanger

Lengte baby: 22,5 cm. Gewicht baby: 385 gr. 

1) Jouw baby 

Je baby begint vruchtwater in te slikken en hij krijgt op deze manier al kleine hoeveelheden suiker (glucose) binnen via zijn darmen. Maar het grootste deel van de voedingsstoffen voor de baby komt nog steeds via de placenta binnen. Zolang er nog ruimte is in je baarmoeder zal je kindje zich blijven bewegen. Hij draait, schopt, rekt zich uit en probeert houdingen uit. 's Nachts kan hij je zelfs uit je slaap houden. 

2) Jouw lichaam 

De ongemakken van het eerste trimester zijn afgenomen. In deze periode zul je waarschijnlijk nog relatief makkelijk dingen ondernemen. Je hebt minder last van kwaaltjes en je buik zit je nog niet zo in de weg. Ontspan en geniet van deze periode. 

3) Gezondheidsadvies 

De baby wordt vaak wakker wanneer jij uitrust. Door zijn bewegingen val je misschien moeilijker in slaap. Wanneer jij beweegt of ergens mee bezig bent, slaapt je kindje juist, gewiegd door het ritme van jouw bewegingen. De baby beweegt zich ongeveer 50 keer per uur, of hij nu slaapt of wakker is. Je kunt rugklachten hebben, omdat het gewicht van je buik toeneemt. Zorg dat je genoeg rust krijgt. 

22 weken zwanger

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top