• 24 weken zwanger

24 weken zwanger

Lengte baby: 26 cm. Gewicht baby: 500 gr. 

1) Jouw baby 

De spijsvertering, bloedsomloop en ademhaling van je baby bereiden zich voor op het leven buiten de baarmoeder. Waarschijnlijk wordt je baby actiever en begin je zijn bewegingen nog beter te voelen. Misschien zie je de bewegingen zelfs aan het oppervlak van je huid. Je baby is beter in proportie, hij lijkt al meer op een pasgeboren kindje. In deze week krijgt hij het pigment dat zijn (nu nog) gerimpelde huidkleur geeft. 

24 weken zwanger

2) Jouw lichaam 

Sommige vrouwen hebben harde buiken of 'oefenweeën': onregelmatige samentrekkingen die variëren in intensiteit, veroorzaakt door het samentrekken van de baarmoeder. Dat is normaal, maar als je hier vaker of langdurig last van hebt, is het goed om dat met een verloskundige of gynaecoloog te bespreken. Je tandvlees bloedt sneller dan anders. Dat verdwijnt als de baby er is, maar let op je gebit en verzorg deze extra goed. Maak tijdens je zwangerschap eventueel een extra afspraak met de tandarts. 

3) Gezondheidsadvies 

Ga op een normale manier om met zout. Eet dus niet te veel junkfood, snacks en bewerkte voedingsmiddelen. Deze bevatten vaak te veel zout, wat je bloeddruk kan verhogen en overmatige gewichtstoename kan veroorzaken. Maar te weinig zout is ook niet goed voor je baby. Zelf een normale hoeveelheid toevoegen aan je versbereide gerechten is dus prima. 

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top