• 28 weken zwanger

28 weken zwanger

Lengte baby: 33 cm. Gewicht baby: 900 gr.

1) Jouw baby 

Als je partner met behulp van een WC rolletje zijn oor tegen je buik houdt, kan hij misschien het hartje van de baby horen kloppen. Deze week ziet je baby er nog wat roder, dunner en gerimpelder uit dan bij zijn geboorte, maar in de komende weken komt er wat meer vet onder de huid en verandert zijn uiterlijk.  

Het immuunsysteem blijft zich ontwikkelen, net als de longen die blijven oefenen door 'adem te halen' met vruchtwater. Dit is het laatste orgaan dat gevormd wordt. Je baby gebruikt zijn longen nog niet terwijl hij in de buik zit, omdat hij zuurstof krijgt via de placenta door de navelstreng. Maar hij traint zijn borstspieren door te oefenen met ademhalingsbewegingen. 

 

2) Jouw lichaam 
Je begint nu de ongemakken te voelen die starten vanaf het derde trimester, bijvoorbeeld kramp in je benen. Deze kramp wordt veroorzaakt door de druk van de baarmoeder op de aderen en zenuwen vanaf de romp naar de benen. 

3) Gezondheidsadvies 

 

De gezondheid van je baby is nauw verbonden met die van jou, daarom beïnvloeden jouw gewoonten hem.  

Door je benen te strekken en te bewegen kun je kramp in je benen verlichten of voorkomen. Als je wilt, kun je je aanmelden voor een informatiecursus over het geven van borstvoeding. Als het je eerste kindje is en je de borst wilt geven, is dat geen gek idee. Vraag bij je verloskundige naar de mogelijkheden. 

28 weken zwanger

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top