• 29 weken zwanger

29 weken zwanger

Lengte baby: 34 cm. Gewicht baby: 1 kg. 

1) Jouw baby 

Vanaf de 27ste week bereidt je baby zich tot in de puntjes voor op het leven buiten jouw baarmoeder. Je baby wordt voller en slaat onderhuids vet op. Je kindje raakt vertrouwd met je stem, herkent die en reageert erop. Er is onderzoek dat erop wijst dat baby's vanaf deze week een melodie kunnen herkennen als ze die meerdere keren beluisteren. Het langetermijngeheugen werkt al voordat je baby geboren is. Hij zou zijn eerste herinnering kunnen creëren. Je kindje heeft misschien al een regelmatiger slaapschema ontwikkeld.

2) Jouw lichaam 

Je verloskundige zal nu misschien al eens voelen in welke positie de baby ligt. Dat zegt nog weinig, want in de volgende maanden kan hij nog van positie veranderen. Het is waarschijnlijk dat de zwangerschapscontroles frequenter worden en om de 2 weken gaan plaatsvinden om er zeker van te zijn dat je zwangerschap voorspoedig verloopt en er geen problemen zijn. 

 

3) Gezondheidsadvies 

Misschien heb je al wat spulletjes gekocht voor de eerste levensmaanden van je kindje. Het is nu een goede periode om dit alvast te doen. Een paar spullen die je de eerste paar weken nodig hebt zijn: luiers en vochtige doekjes, een nagelknipper, thermometer, kraamverband voor jou (omdat je nog een paar weken na de geboorte blijft bloeden). Een aantal van deze zaken zit al in het kraampakket dat je van je zorgverzekeraar zult krijgen. Kijk op onze checklist als je niets wilt vergeten. 

29 weken zwanger

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top