• 3 weken zwanger

3 weken zwanger

Lengte baby: 0,1 mm Gewicht baby: < 1 gr 

1) Jouw baby 

De eerste weken zijn heel erg belangrijk. De organen, de hersenen en het zenuwstelsel worden nu al aangelegd. Ook de placenta begint al vorm te krijgen. In je lichaam wordt een veilige plek voor je baby gevormd waar hij afgeschermd wordt van de buitenwereld en zich rustig kan ontwikkelen. Het geslacht van de baby is al bepaald bij de bevruchting zelf, maar zal pas later zichtbaar zijn.

2) Jouw lichaam 

Je lichaam gaat steeds meer van het hormoon oestrogeen aanmaken. Je baarmoeder begint met het aanleggen van een laag waar de eicel zich in zal nestelen en de placenta die je baby voorziet van voedingsstoffen en zuurstof wordt gevormd. Een van de symptomen die je kunt voelen zijn steken in je zij. Ook kun je gevoelige borsten hebben.

3) Gezondheidsadvies 

Ook al weet je misschien nog niet dat je in verwachting bent, dit is een goed moment (als je dat nog niet gedaan had) om te stoppen met roken en het drinken van alcohol. Het is nooit te laat om te stoppen met roken, ook al ben je al zwanger. Het verschonen van de kattenbak kun je tijdens je zwangerschap beter aan iemand anders overlaten. De uitwerpselen van katten kunnen parasieten bevatten die de infectieziekte toxoplasmose kunnen overbrengen. Als je hiermee besmet raakt, kun je dit overdragen op je kindje en dit kan schadelijk zijn.

3 weken zwanger - Hero Baby

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top