• 30 weken zwanger

30 weken zwanger

Lengte baby: 35 cm. Gewicht baby: 1,2 kg. 

1) Jouw baby 

Je baby zal dit trimester aanzienlijk groeien. Daardoor kan het zijn dat je minder beweging voelt in je buik, omdat de ruimte daar steeds beperkter wordt. Maar het is belangrijk dat je de bewegingen van je kindje wel regelmatig in de gaten houdt (ga bijvoorbeeld op een rustige plaats liggen na het avondeten). Als je vragen hebt over het bewegen van je baby en je minder activiteit voelt, neem dat contact op met je verloskundige. 

30 weken zwanger

2) Jouw lichaam 

Je zult in deze periode gemiddeld een halve kilo per week aankomen. Dit is bij iedere vrouw verschillend. Je lichaam werkt hard om voedingsstoffen en zuurstof aan je baby te geven. Je middenrif drukt op je baarmoeder, waardoor je kortademig kunt zijn. Maar het leukste is dat je baby waarschijnlijk heel actief is. Je zult de dagelijkse schopjes goed voelen. Er zijn veel hormonale veranderingen en je voeten zwellen op. Het is normaal dat je vocht vasthoudt, maar als de zwelling te lang aanhoudt of te veel ongemak met zich meebrengt, meld dit dan aan je verloskundige. Sommige vrouwen hebben last van harde buiken: onregelmatige samentrekkingen van de baarmoeder die in intensiteit variëren. Als je je hier zorgen om maakt, kun je dit aan je verloskundige melden. 

3) Gezondheidsadvies 

Striae op je buik en borsten komen vaak voor. Striae kun je niet voorkomen. Het is een kwestie van aanleg. Je kunt wel crèmes gebruiken om je huid die veel te verduren heeft, te verzachten en te voorkomen dat deze droog en trekkerig aanvoelt. 

 

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top