• 31 weken zwanger

31 weken zwanger

Lengte baby: 36 cm Gewicht baby: 1,3 kg 

1) Jouw baby 

Je baby wordt zwaarder, omdat zijn vetlaag nog steeds groeit. Dit vet helpt hem bij het reguleren van zijn lichaamstemperatuur. Ook neemt je kindje de uiteindelijke positie voor de geboorte al in: baby's liggen meestal met hun hoofd naar onderen. Misschien ligt hij nu nog niet helemaal goed. Dit kan komen doordat de ruimte in de baarmoeder het niet toelaat om te draaien of omdat hij verstrengeld is met de navelstreng (die misschien te kort is en de mobiliteit van de baby beperkt). 

2) Jouw lichaam 

Het duurt niet lang meer tot de bevalling. Je kunt wat emotioneler zijn dan normaal, dat komt doordat het moment bijna daar is en je waarschijnlijk lichamelijk vermoeider bent. Misschien ben je ook bezorgd om de baby waardoor je wat gestrest bent. Of je maakt je druk over alles wat je nog moet voorbereiden. Ontspan en denk rustig over alles na. Als het lukt, doe dan nog aan lichaamsbeweging. Bespreek met je verloskundige wat voor jou geschikt kan zijn. 

3) Gezondheidsadvies 

In de komende periode staat bij je kindje alles in het teken van groei. De hersenen van je kindje groeien het hardste. Daarom zijn ook in deze periode de essentiële vetzuren DHA en AA in je voeding heel belangrijk. Deze zorgen voor een goede ontwikkeling van de hersenen. Zoals je misschien wel weet is vette vis een gezonde bron van deze vetzuren. Eet daarom één tot twee keer per week vette vis. 

31 weken zwanger

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top