• 32 weken zwanger

32 weken zwanger

Lengte baby: 37 cm Gewicht baby: 1,5 kg 

1) Jouw baby 

Deze week wordt je baby steeds meer roze-rood van kleur. De pupillen in de ogen van je kindje verwijden zich en reageren al op het licht. De longen zijn bijna volledig ontwikkeld. 

2) Jouw lichaam 

Als je ademhaling in deze weken af en toe verandert, is dat omdat je baby wat ruimte inneemt van je longen en wat ruimte van je maag. Daarom is het raadzaam om 5 of 6 kleine maaltijden per dag te nemen in plaats 3 grotere maaltijden. Je merkt dat je borsten groter worden. Ook dat is normaal. Die maken zich klaar om de pasgeborene te voeden. Het kan zo zijn dat je borsten al een vloeistof afscheiden die 'colostrum' heet (een vloeistof die afgescheiden wordt door de melkklieren). Mocht je veel last hebben van het lekken van deze vloeistof uit je borsten, dan kun je speciale pads gebruiken die je in je beha draagt en die het vocht absorberen. 

Laat je indien nodig adviseren over de juiste maat beha. Sommige vrouwen hebben harde buiken, die ze af en toe voelen. Het onderscheid tussen harde buiken en vroegtijdige weeën is soms moeilijk te maken. Als je merkt dat de harde buiken langer aanhouden, heviger voelen en vaker voorkomen, bel dan meteen je verloskundige. 

3) Gezondheidsadvies 

Hou je veel vocht vast, dan is het nog belangrijker om goed te drinken. Zorg dat je veel water (minimaal 2 liter) per dag drinkt. Hierdoor kan je lichaam het vocht beter afvoeren.

32 weken zwanger

Top