• 35 weken zwanger

35 weken zwanger

Lengte baby: 42 cm Gewicht baby: 2,1 kg

1) Jouw baby 

De longen van je baby blijven zich ontwikkelen en bereiden zich voor op de ademhaling in de buitenwereld. Zijn hersenen zijn heel actief. Het aanleggen van hersenverbindingen gaat maar door. Hoewel de baby in dit stadium veel slaapt, ontsnapt niets aan zijn aandacht. Houd er een rustig levenstempo op na. Op die manier heeft je baby ook de meeste rust. Je hoeft niet zo lang meer! 

2) Jouw lichaam 

 

Je voelt je misschien even moe en uitgeput als in het eerste trimester. Dat is normaal, je lichaam maakt grote veranderingen door. Je hebt waarschijnlijk last van algemeen lichamelijk ongemak en slaapproblemen. Omdat het niet lang meer duurt, is het goed om bekend te zijn met de signalen die je krijgt als het moment van de bevalling is aangebroken. Elke vrouw heeft een andere bevalling, maar er zijn algemene tekenen als: 

  • Regelmatige weeën met steeds kortere tussenpozen 

  • De vliezen breken (vruchtzak) 

  • Een bloederige slijmerige afscheiding  

  • Pijn in de onderrug samen met menstruatieachtige pijn.

Bedenk wel dat niet alle symptomen meteen hoeven te betekenen dat je aan het bevallen bent.  

Je kunt hier dagen of weken van tevoren al last van hebben. Als je twijfelt, vraag het altijd aan je verloskundige. Je baby daalt in naar het geboortekanaal en oefent meer druk uit. Sommige vrouwen hebben het ongemakkelijke gevoel dat de baby op het punt staat te vallen of hebben een tintelend gevoel in de bekkenstreek. Dit zijn normale gevoelens die misschien aanhouden tot na de bevalling. Heb je er vragen over, stel die dan aan je verloskundige. 

3) Gezondheidsadvies 

Als je niet lekker meer ligt in je bed, kan het prettig zijn om wat extra kussens of je voedingskussen te gebruiken om je hier en daar te ondersteunen. Probeer het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. 

35 weken zwanger

Top