• 37 weken zwanger

37 weken zwanger

Lengte baby: 45 cm Gewicht baby: 2,4 kg 

1) Jouw baby 

Je kindje wordt steeds zwaarder en molliger en aan het eind van deze week is hij klaar met zijn ontwikkeling. Waarschijnlijk ligt hij met zijn hoofd naar beneden. Als je baby niet goed ligt, kan een gynaecoloog in het ziekenhuis proberen om hem te laten draaien. Na een echo waarop duidelijk wordt hoe de baby ligt, zal de gynaecoloog proberen om het kindje te keren door uitwendig met zijn handen het hoofdje en de billen te bewegen. Hierbij zal de gynaecoloog niets forceren en alleen lichte druk uitoefenen. Lukt het niet om de baby te draaien, dan kun je bespreken of je kiest voor een natuurlijke bevalling of een keizersnede. 

2) Jouw lichaam 

Natuurlijk heb je heel veel zin om je baby te leren kennen. Je hebt nog maar een maand te gaan. Je baby blijft doorgroeien en het vruchtwater rond hem neemt af omdat je lichaam daar een deel van absorbeert. Dat vermindert zijn bewegingsruimte. Hierdoor zul je ook minder bewegingen opmerken. 

3) Gezondheidsadvies 

Als je zwellingen hebt doordat je lichaam vocht vasthoudt, rust dan uit met je voeten omhoog of liggend op je linkerzij voor een betere doorbloeding. Drinkwater, dan raak je sneller de afvalstoffen uit je nieren kwijt en stimuleer je de stoelgang. Maak een lijst met belangrijke telefoonnummers (verloskundige, ziekenhuis, arts, het werk van je partner). Zet deze nummers in je GSM telefoon en draag die altijd bij je. Zet alvast je koffertje klaar met daarin alles wat je nodig hebt voor het ziekenhuis. Mocht je kindje zich al aandienen en zijn er geen complicaties, dan mag je vanaf nu ook thuis bevallen. 

37 weken zwanger

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top