• 5 weken zwanger

5 weken zwanger

Lengte baby: 1,5 mm. Gewicht baby: < 1 gr.

1) Jouw baby
De vrucht wordt nu een embryo genoemd en is bezig zich te nestelen in het slijmvlies van de baarmoeder waar de placenta zich zal blijven ontwikkelen. In deze week zijn het hartje, het skelet, het centrale zenuwstelsel en de spieren nog onderontwikkeld, hoewel je de ogen al kunt onderscheiden als 2 kleine zwarte puntjes. Vanaf deze week zal je baby gemiddeld 1 millimeter per dag groeien. In de tweede maand zijn alle organen al aanwezig, maar deze kunnen nog niet worden gebruikt. Ze moeten nog groeien en met elkaar in verbinding komen te staan, zodat het lichaam van je kindje als een geheel zal werken.

 

2) Jouw lichaam
Dit is de eerste week dat je een positieve uitslag kunt krijgen op je zwangerschapstest als je niet ongesteld wordt. Denk je zeker te weten dat je zwanger bent? Neem dan contact op met je huisarts en schrijf je in bij een verloskundige die je zwangerschap kan begeleiden en de controles kan uitvoeren. Hou je lichaam goed in de gaten, het kan zijn dat je meer behoefte aan slaap hebt dan normaal of vaker moet plassen.

3) Gezondheidsadvies
Je weet waarschijnlijk pas net dat je zwanger bent. Het is belangrijk dat je op de hoogte bent van wat je wel en niet kunt eten. Sommige dingen kunnen namelijk schadelijk zijn voor je kindje, zoals: - Rauw vlees of vis - Alcohol - Lever - Kazen op basis van rauwe melk - Rauw ei

Kijk ook eens in het artikel: Wat eet en drink je niet?

5 weken zwanger - Hero Baby

Top