• 7 weken zwanger

7 weken zwanger

Lengte baby: 5-7 mm. Gewicht baby: < 1 gr.

1) Jouw baby
Je baby groeit snel! Deze week wordt hij 3 keer zo groot en zal hij al meer op een baby gaan lijken. De gelaatstrekken zoals zijn ogen en oren ontwikkelen zich. Het hartje begint bloed rond te pompen. Het hoofd van je baby is erg groot vergeleken met de rest van zijn lichaampje en zijn benen en armpjes zijn nog niet erg lang, hoewel hij die halverwege deze week kan gaan bewegen. Je kunt zijn vingers nog niet onderscheiden, maar dat duurt niet lang meer.

2) Jouw lichaam
Aan het begin van het eerste trimester zul je niet veel verandering merken in je gewicht of je tailleomvang. Sommige vrouwen krijgen vanaf ongeveer de zesde week tot aan het tweede trimester last van ochtendmisselijkheid. Het kan zijn dat je last hebt van een paar typische zwangerschapskwaaltjes zoals een verstopte neus, te veel speeksel, verstopping of te veel maagzuur. Je kunt ook iets prikkelbaarder en emotioneler dan anders zijn door de veranderingen in je hormoonhuishouding.

3) Gezondheidsadvies
Let op met koffie of andere producten waar cafeïne in zit. Cafeïne kan schadelijk zijn voor het ongeboren kindje en bijvoorbeeld resulteren in groeivertraging. Daarom bevelen veel artsen aan om minder koffie en thee te drinken. Je mag zo'n 300 milligram cafeïne per dag, dat staat gelijk aan ongeveer 3 koppen koffie. Ook in thee, chocola en energiedrankjes zit cafeïne.  

7 weken zwanger

Top