• 8 weken zwanger

8 weken zwanger

Lengte baby: 10-14 mm. Gewicht baby: 1,5 gr. 

1) Jouw baby
Rond deze week groeit de baby 2 keer zo hard. De staart van het embryo begint te verdwijnen en hij ontwikkelt zich tot een foetus. De hersenen van je baby worden steeds completer. Zijn gezicht wordt verfijnder. De armpjes, benen, handen en voeten vormen zich. Zijn hartje klopt en het skelet neemt vorm aan. De placenta begint voedingsstoffen uit jouw lichaam door te geven aan de baby en afvalstoffen te verwijderen.

2) Jouw lichaam
Het lichaam van iedere vrouw ontwikkelt zich anders tijdens een zwangerschap. Het kan zijn dat je gewicht al toegenomen is, maar meestal kunnen de mensen uit je omgeving in deze fase nog niets aan je zien. Zelf zie je misschien wel al iets aan je buik. Dit kunnen je darmen zijn. De hormonen zorgen ervoor dat je wat vocht vasthoudt en dat je darmen wat opzetten. Dit wordt ook wel een darmenbuikje genoemd. Als je 's ochtends misselijk bent, val je in deze periode misschien wat af omdat je minder trek hebt. Als het je tweede kindje is, kun je al sneller een buikje hebben, omdat je baarmoeder en je buikspieren al eerder opgespannen zijn geweest, waardoor je het sneller ziet.

3) Gezondheidsadvies
Meestal vindt het eerste bezoek aan de verloskundige in deze periode plaats. Je zult wat routinematige bloedonderzoeken krijgen, bijvoorbeeld voor informatie over je bloedgroep (A, B, AB of O) en resusfactor (positief of negatief), bloedarmoede, verificatie van immuniteit voor rodehond, diabetes, HIV, hepatitis en seksueel overdraagbare aandoeningen, afhankelijk van wat je huisarts of verloskundige nodig vindt.

8 weken zwanger - Hero Baby
 

Schrijf je in voor de Nieuwsbrief!

Schrijf je gratis in op onze nieuwsbrief en ontvang praktische tips om je kleintje op weg te helpen naar goede eetgewoonten en natuurlijk ook kortingsbonnen om hem te laten genieten van onze gevarieerde babyvoeding.

 

inschrijven

Top